Videoblogg; Jeg skifter på min Stomi

Hei!

Først advarer jeg om sterke bilder.

Etter ønske fra mange av dere laget jeg en videoblogg der jeg skifter på stomi-posen min. Denne videoen laget jeg for mange mnd siden, har bare ikke fått postet den før nå!

Jeg ber deg ikke se videoen om du ikke takler å se at tarmen er ut fra magen - det er sterke bilder!

Stor andel av mine lesere har stomi, har hatt eller skal få. Det er egentlig derfor jeg gjør dette - i tilegg for å slukke tabuet rundt det. Så, den nakne sannhet er altså slik! Det er ikke noe digg med pose på magen og det er mye bæsj og klin, men slik er den brutale sannheten! Ser du dette som uinteressant ber jeg deg holde deg langt unna min blogg! Dette er min blogg og min verden og jeg bestemmer selv over den!

Del gjerne dette innlegget med andre :)

-Lotte.

Følg meg gjerne på min facebookpage ved å trykke HER.Instagram@ Interiorprinsessa


  28 kommentarer på "Videoblogg; Jeg skifter på min Stomi"

Postet av: Marie
Takk for at du deler:) Dette var kjempe spennende! Har hørt mye om det og lest om det, men aldri sett det så det var veldig lærerikt og interessant. Ikke ekkelt i det hele tatt spørr du meg. Hvis jeg noen gang skulle få stomi nå så ville jeg ikke vært så redd tror jeg. Tusen takk!
18.06.2017, 15:04
Postet av: charlottelli
Marie: bare hyggelig kjære deg! Jeg liker å være en som kan lære andre, og ufarliggjøre dette :) det er jo ikke farlig Hehe :)
18.06.2017, 15:38
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Wenche - Glafo
Jeg har ikke stomi, men jeg synes det var interessant å se hvordan man skifter en slik pose og synes ikke det er ekkelt i deg hele tatt.

Hvor lenge har du hatt stomien og hvor ofte skifter du posen.

Må du ha denne resten av livet, eller er dette kun foreløpig?
18.06.2017, 15:46
URL: http://www.glafo.blogspot.com
Postet av: charlottelli
Wenche - Glafo:
Jeg har hatt pose i akkurat 1 år :)

Jeg må ha den resten av livet og skifter 1 gang om dagen :)
18.06.2017, 15:54
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Marie
Har byttet stimo pose før da jeg jobbet på eldrehjem. Var ekkelt 1 gangene, men så ble jeg vant til det. Kjekt å kunne for man vet aldri.
18.06.2017, 18:29
Postet av: charlottelli
Marie: ja, det er nok ekkelt di første gangene kan jeg tenke meg :) kjekt å lære det , som du sier så vet man aldri :) Ha en fin dag!
18.06.2017, 18:50
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Bjørn F
Hei

Jeg jobber i helsevesenet så vært borti en del stomi, noen syntes det er ubehagelig med en pose på magen andre har godtatt det. Ser du har godtatt det og i tillegg er tøff å vise selve byttingen og i tillegg vet hva du snakker om.

Sikkert mange som vil si dette innlegget er både ekkelt osv, men man må bare godta det at slik er det blitt og det er jo egentlig ikke noen hindring med en pose på magen, man kan ha et like bra liv med pose som uten pose. Er jo noen som har gått så langt at de lager kjole av posene sine for å fjerne tabuet rundt det.

Ha en fin kveld videre :)
18.06.2017, 18:36
Postet av: charlottelli
Bjørn F: hei Bjørn!
Takk for inspirerende ord :-)
Ja, det spørs hvem vinkel man ser det i! :)
18.06.2017, 18:49
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Marte Jakobsen
Hei Charlotte ♡ Først vil jeg bare si at du er kjempe fin og at det var interresant å se hvordan du skifter posen og hvordan en tarm ser ut på utsiden. Jeg har ikke stomi men jeg synest du er kjempe tøff som viser det :)
18.06.2017, 18:39
Postet av: charlottelli
Marte Jakobsen: tusen takk Marte <3 det betyr masse med sånne tilbakemeldinger. Det er grunnen for at jeg aldri skal slutte å ufarliggjøre dette!
18.06.2017, 18:47
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Lillemeg
Hei!! Så tøff du er! Og ikke minst rutinert, veldig lite søl..! Kjæresten min hadde stomi ett års tid, og syns aldri det var ekkelt. Det er MYE eklere når bæsjen kommer fra baken 😝 Takk for at du ufarliggjør dette!
18.06.2017, 19:10
Postet av: charlottelli
Lillemeg: hei Jennifer. Tusen takk! Kunne ikke vært mer enig med deg :) hihi
18.06.2017, 19:12
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Carnelita
Det var veldig Spennede å se på 😌 stakk for at du deler, men jeg lurer på en ting.. er den vanntett liksom.. dumt spørsmål men bader du men den?? Eller øddleger det for den alovera ringen? 😌
18.06.2017, 22:23
URL: http://nouw.com/carmelita
Postet av: charlottelli
Carnelita:

Nei, 100% vanntett altså :) så det er ikke noe problem :)
19.06.2017, 08:12
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Torunn
Veldig interessant!

TAKK til deg, for at du deler. For åpenheta. Informasjonen du gir. Tøff, du.

God natt :)
19.06.2017, 00:34
URL: http://www.hotakka.com
Postet av: Anna
Respekt! Takk for at du viser dette. Fikk et helt annet syn på stomi nå. Dette var jo ingen big deal :)
19.06.2017, 01:07
Postet av: Fredrik
Hei, tusen takk for informativ video! Jeg synes det er fantastisk att du legger ut å jeg leser bloggen innimellom. Faren til kompisen min har utlagt tarm så jeg har jo vært nysgjerrig på dette en stund, hvordan det fungerer osv.

Så håper ikke att dette kommer feil ut, vet ærlig talt ikke hvordan jeg skal formulere det i det hele tatt uten att det blir feil. Jeg støtter deg 100% så værsåsnill ikke ta dette feil vei hvis jeg formulerer det feil.

Jeg er veldig nysgjerrig på hva som skjer med rumpa I etterkant? Går mann fortsatt på "do"? Er det noe som er koblet i rumpa fortsatt? (endetarm feks) Prøvde å Google litt men fant ikke så mye.. Hva skjer liksom med endetarmen? Vil jo nesten tro att den tørker ut elns.. Uff håper ikke dette kommer feil ut.. Bare slett kommentaren hvis det ble for ille. Mvh nysgjerrigper (:
19.06.2017, 07:54
Postet av: charlottelli
Fredrik:
Hei :) haha, søt formulering du har :)

Nei, det tørker nok ikke ut du :p hos meg er det der bare :) men di koblet bare tarmen av. Men har hørt at ved andre tilfeller har di sydd igjen osv.. høres rart ut.. :) er ganske uerfaren selv egentlig, akkurat hatt dette kun 1 år. Men takk for interessant spørsmål ! Spør om hva du vil. Ingen spørsmål er dumme og jeg svarer på det meste????
19.06.2017, 08:11
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Tomas Andersen
Hei Charlotte! Synes det er flott at du står frem og viser dette! Jeg har selv stomi og synes det er flott at vi får litt fokus på det. Sikkert mange som lurer på hvordan det er og sikkert mange som får god hjelp i å se hva de skal til (f.eks hvis de venter på en operasjon). Synes du var veldig flink til å advare og beskrive hele greia :)
19.06.2017, 12:27
Postet av: charlottelli
Tomas Andersen: Åå, tusen takk Tomas ??
19.06.2017, 16:13
URL: http://charlottelli.blogg.no/
Postet av: Cathrine Flåtten
har ikke tellinga på hvor mange stomier jeg har skiftet på. Jeg jobber i hjemmesykepleien, og syntes det er så flott at du står frem, er stolt og ikke skjemmes.

Godt forbilde :)
19.06.2017, 21:33
URL: http://www.mementomorii.blogg.no
Postet av: Tore lambertsen
Dette var tøft gjort av deg. Men og meget nyttig, jeg har selv 2 stomier colostomi og urostomi .sitter i rullestol har hatt stomi i 13 år.har aldri angrett meg. Jeg fikk en nytt liv etter begge stomiene. Jeg har gjort litt av det samme ikke blogg men i møte med mennesker som tenker på å få stomi. Har stor respekt av de du har gjort
21.06.2017, 19:22
Postet av: Helle
Så utrolig lærerikt! Har alltid lurt på hvordan det ser ut under posen og hvordan man bytter. Må si jeg trodde det skulle være mye vanskeligere.. Har ikke stomi selv, men man leser så mye om det for tiden så man blir jo nysgjerrig på det. Håper folk kan bli litt mindre dømmende etter å se dette !
04.07.2017, 13:52
Postet av: Christian
Det var da vel ikke så ille?

Har ikke mye kjennskap til stomi, men kan ikke skjønne at folk skal ha problemer med å se en pose på magen.

Aldri sett bytte av pose før, så var interessant og lærerikt!
04.07.2017, 16:11
Postet av: Ida
Kjempe spennende å se på denne videoen din! Syntes du er kjempe tøff som står frem med dette :D utrolig lærerik video!
04.07.2017, 20:40
Postet av: Sofie
Wow, creds til deg!! Jobber i hjemmesykepleien og skifter mye stomi der, det er en så naturlig ting 💗 du er rå altså!
04.07.2017, 21:02
Postet av: Hege
Så fint å se videoen din, du er kjempetøff som deler! Mitt barn på 2 år har hatt stomi hele livet og det er den naturligste ting for oss. Takk for at du baner vei for alle med stomi ❤
04.07.2017, 21:36
Postet av: Mari
Har aldrig sett någon byta stomipåse förut och jag tyckte inte det var äckligt alls, bara jävligt häftigt/fascinerande! Det är ju otroligt vad långt vi har kommit i sjukvården och vetenskapen. Bra blogg, fortsätt skriva!
11.07.2017, 11:05

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


her kan du skrive litt om deg selv og hva bloggen din er basert på

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: julieviktoria1@hotmail.com

Design laget av Julie Viktoria
hits